Idyllically perched on a crest with sweeping rural views, the design of this contemporary family home modernises the romance of the rambling country house.

Fittingly, generous verandahs wrap around the house to create summer shade and a collection of shady outdoor spaces that move with the sun. A dever floor plan takes advantage of the natural light that permeates throughout, cross-ventilation and passive solar design.

The home’s light-filled entrance features raking ceilings and full-height glazed walls flanked by stone walls and garden beds outside. Wide sculpted sawn bluestone steps lead to the rear patio defining an entertainment zone with stunning views and inviting azure pools. Using natural materials, this home was built to integrate with its bucolic surrounds.

Imagining your dream home?

Make it a reality with Englehart.

Name(Required)
Hidden